Gezonde snack voor onderweg

Havermoutmuffin met banaan, kaneel en walnoot

Onderweg smaakt niks zo lekker als een gezonde snack die je zelf hebt gemaakt. Tijdens het wandelen of fietsen verheug je je al op de pauze.

Haal de beslagkom en spatel maar gauw uit je keukenkast. Want het is verantwoord smullen met deze supergezonde havermoutmuffins en energy bars. De snacks zijn makkelijk mee te nemen en op te eten zonder geknoei.

Havermoutmuffin met walnoten, kaneel en banaan

Deze havermoutmuffin brengt je energieniveau weer snel op peil. De gezonde snack bevat geen suiker. Wil je toch graag een zoete smaak? Voeg dan wat honing toe.

Je hebt nodig voor acht muffins:

  • 2 rijpe geprakte bananen
  • 125 gr havermout
  • 150 ml (plantaardige) melk
  • 1 ei
  • 25 gr grofgehakte walnoten
  • 2,5 theelepels kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Eventueel honing naar smaak
  • snuf zout
  • papieren muffinvormpjes

Bereiding:

Voeg alle ingrediënten toe aan de geprakte bananen en meng dit goed door elkaar. Bestrijk de binnenzijde van de muffinvormpjes met wat boter of olie. Vul 8 muffinvormpjes met het beslag. Bak de muffins ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Bewaar de muffins koel in een afgesloten trommel.

Havermoutmuffins in de oven

Energiereep van cranberry, vijg en kokos

In een mum van tijd heb je deze gezonde energy bars gemaakt. En de oven hoeft niet aan, want je bakt ze simpel in de koelkast.

  • 75 gr ongezouten, grof gehakte cashewnoten
  • 75 gr ongezouten, grof gehakte amandelen
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 80 gr kokosrasp
  • 130 gr gedroogde cranberry’s
  • 150 gr gedroogde vijgen
  • 1 eetlepel honing
  • snuf zout

Bereiding:

Meng alle ingrediënten behalve de noten in een blender of keukenmachine. Kneed de noten er met de hand onder. Bedek een browniebakvorm (of een andere bakvorm met opstaande rand) met bakpapier. Stort het mengsel op het bakpapier en verspreid het gelijkmatig met een spatel tot een laag van 2 tot 3 cm hoog. Bedek het mengsel met nog een vel bakpapier. Druk de massa nu stevig en gelijkmatig aan in de bakvorm. Zet dit twee uur in de koelkast. Snijd de koek in langwerpige stukken en verpak iedere reep in een stukje pakpapier en touwtje, zodat je handen schoon blijven bij het eten. Bewaar de energyrepen afgesloten in een trommel in de koelkast.

Energierepen kokos, vijg, cranberry, amandel

Meer over gezonde snacks

Meer lezen over verantwoorde tussendoortjes? Lees dan onze tips over gezonde voeding voor onderweg.

 

5/5 - (1 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *