In Het Wilde Weg is tot winnaar verkozen van De Groene Kei van de Hondsrug. Deze onderscheiding wordt sinds 2018 jaarlijks toegekend aan een toeristische en/of recreatieve ondernemer uit het Hondsruggebied die uitblinkt op het gebied van duurzaamheid of groene innovatie, vakmanschap, kwaliteit en gastvrijheid.
En dat doen Tim en Leah van In Het Wilde Weg. Samen hebben ze de missie om mensen (terug) in verbinding met de natuur te brengen. Naast natuurbelevingsactiviteiten en kanotochten organiseren ze ook wildplukexcursies en -opleidingen in Drenthe en Groningen. Daarop leren de deelnemers welke wilde planten eetbaar zijn en welke niet. Zo ontstaat meer respect voor en verbinding met alles wat groeit en bloeit op aarde. Na het plukken volgt het koken op het kampvuur, met de zelfgeplukte eetbare planten. Wij testten het zelf uit en gingen mee op pad. Je leest het in deze editie van Toeractief.
De Groene Kei van de Hondsrug
In Het Wilde Weg droeg de voorkeur weg van het team van Hondsrug Drenthe. Meerdere mooie initiatieven maakten kans op de onderscheiding die voor de zesde keer werd toegekend. In Het Wilde Weg werd beoordeeld als de onderneming die dit jaar het meest aan de criteria van De Groene Kei van de Hondsrug voldoet: duurzaam, groene innovatie, vakmanschap, kwaliteit en gastvrijheid.
Meer weten of op de hoogte blijven van activiteiten van In Het Wilde Weg? Kijk op inhetwildeweg.nl