Vernieuwd Dommelpad

watermolen langs het Dommelpad
Watermolen De Volmolen langs het Dommelpad. Foto: Björn Snelders, VisitBrabant

Het Dommelpad volgt de naamgevende waterloop van bron tot monding. De 125 kilometer langeafstandswandeling werd recent vernieuwd en is weer open voor wandelende rustzoekers. De zes etappes voeren langs watermolens en uitkijktorens.

Een uitdaging voor wie dicht bij huis een meerdaagse wandeltocht wil ondernemen: het Dommelpad. Deze langeafstandswandeling kronkelt net als de rivier de Dommel door het afwisselende landschap in Belgisch Limburg en Noord-Brabant. Met de kilometers die verstrijken, zie je hoe de Dommel verandert van een klein stroompje aan de bron nabij de Belgische stad Peer tot een beekje en uiteindelijk een heuse rivier die haar sporen in het landschap heeft achtergelaten.

wandelen langs de Dommel: het Dommelpad
Wandelen langs de Dommel is rustgevend en inspirerend. Foto: Björn Snelders, VisitBrabant

Erfgoed en natuur

Het Dommelpad gidst wandelaars langs historische plekken, zoals de Genneper Watermolen die Vincent van Gogh op doek vastlegde. Geschiedenis, natuur en rust vloeien in elkaar over op dit pad, dat net als de rivier start in Peer en eindigt in ’s-Hertogenbosch – vanaf daar vormen de Dommel en de Aa samen de Dieze, die uiteindelijk in de Maas uitmondt. Of loop het Dommelpad andersom, als je liever in eigen land start.

Dommelpad in zes etappes

De 125 kilometer die het Dommelpad lang is, is op te delen in zes etappes van zo’n twintig kilometer en is uitgezet via het Brabantse knooppuntensysteem. De wandelroute is recent vernieuwd door VisitBrabant Routebureau in samenwerking met Natuurgrenspark De Groote Heide. Bekijk en download de etappes via visitbrabant.nl/dommelpad. De routebundel van het volledige Dommelpad zal vanaf dit najaar verkrijgbaar zijn via de webshop van VisitBrabant.

Fietsen in de omgeving van de Dommel? Bekijk eens deze Toeractief-fietsroute met Sint-Michielsgestel als start- en eindpunt.

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *